Rólam

A nevem Szepes Liliána. 

Igazi meglátni és megszeretni történet volt a tűnemezeléssel való megismerkedésem. Egy japán művész, a bemutató videóján egy maréknyi gyapjút szurkált egy nagy tűvel itt is-ott is, a végén pedig egy fantasztikusan élethű macska került ki a kezei alól. A technikát még nem ismertem, de azonnal tudtam, hogy ki akarom próbálni. 

Némi kutatómunka után, belevetettem magam a tanulásba. A tűnemezelés szakirodalma Magyarországon nagyon csekély, így külföldi oktatóanyagokból, tréningekből, és számos leírásból képeztem, képezem magam. Minden szobor egy újabb tanulási, fejlődési lehetőség, amin keresztül igyekszem tökéletesíteni a technikámat. 

Munkáimban az anatómiai, biológiai, rajzművészeti és festőtanulmányaimat is felhasználom, hogy a szobrok minél élethűbbek legyenek. Folyamatosan tanulok, újabb és újabb információk után kutatok a témában, közben pedig lelkesen gyártom az állatszobrokat. Varázslatos dolog a gyapjúval való munka, már az első alkalommal beleszerettem. Előtted van egy maréknyi “szőr” (leginkább gyapjú, de lehet teve, láma, alpaka, kutya, macskaszőr is:)), és elkezded formázni, tömörödik, alakul a kezeid közt, amíg eljutsz a végeredményig… Egy puha, meleg, bolyhos csoda, amit a kezedben tarthatsz.

Gyerekkoromtól kezdve imádom az állatokat, mindig volt valamilyen házikedvencem. Nagy örömmel tölt el, hogy mostmár élethű, miniatűr formában is meg tudom örökíteni őket.

Bízom benne, hogy munkáim sok ember tetszését elnyerik.

Elérhetőségeim:

Email: tunemezeltallatok@gmail.com

Telefonszám: 06 30 594 7675